LOFT UPDATE: Drugi mesec u novom stanu

LOFT UPDATE: Drugi mesec u novom stanu

Dobro došli u sekciju koja je posvećena mesečnom raportu u opremanju našeg lofta. Dobra vest je tu – Neke prostorije konačno izgledaju kao dom koji ne odzvanja! 

loft opremanje

Neću pisati o tome koliko je vremena proletelo od momenta kada smo prvu stolicu spustili, ali čoveče, već dva meseca u ovom našem loftu je prošlo! Oktobar je bio prepun važnih događaja, dobro jedan ali vredan za sve pare. Naše dugo planirano venčanje se uprkos svemu ipak desilo. Neću trošiti redove o tome ovde, pišem vam uskoro i detaljnije i o tome. 

Ovu sekciju ipak ostavljam za novosti u našoj ‘opremanje stana’ avanturi. Pa da počnemo! 

#1 Poželeli smo dobrodošlicu jednom tepihu

Iako smo je kao kompletirali, dnevna soba zajedno sa kuhinjom su ujedno i najveće prostorije koje će, čini mi se, zauvek izgledati prazno, a ja jednostavno nisam minimalizam osoba. Iako se trudim da prihvatim to da ne mogu prostoriju od 40 kvadrata tek tako ušuškati, ovaj stan se još jednom pokazao kao uporni učitelj strpljenju (bože kako ovo čudno zvuči). 

Elem, u dnevnu sobu nam se konačno uselio tepih i odjekivanje je smanjeno za koji stepen. Pri odabiru tepiha sam prvo zaista gledala da je odgovarajuće veličine, a potom i da je udoban te skoro pa lak za održavanje. Budući da je ceo prostor neutralnih boja, htela sam da ostavim akcenat tepihom ili pak foteljom.

Čini se da neću uraditi nijedno od navedenog pošto je izbor pao na tepih boje peska, a po svemu sudeći i efektu peska. 

U pitanju je tepih iz Galerije podova, dimenzija 220×180. Brinula sam da li će biti dovoljno velik i pravilno postavljen, ali posle nekoliko rotacija, smirila sam se i ostavila ga u položaju kao što je na fotografijama. 

Naravno, milina je jedna hodati po njemu. 

#2 Konačno smo okačili i police 

Ah, police. Na stranu sva predivnoća stana, svetlost, visina, pogled, zidovi nisu pravolinijski i ovoj enterijer gospoji to mrsi neke konce. Naravno, svi znamo da ništa ne dolazi u savršenom paketu i da svemir uvek pravi taj balans. Ovde je napravio balans sa svim najvažnijim zidovima. Kako nije bilo mogući stvoriti efekat da je sve pravo, police koje smo okačili izgledaju kao da plutaju. Čekam da se naviknem pošto je ideja sjajna!

Kada smo brzinski pravili plan sa dizajnerkom koja nam je pomagala odlučili smo se da sve elemente za police uzmemo iz Ikee. Ovo što vidite na slikama su EKET police koje smo rotirali i postavljali uz pomoć šina. 

#3 Tepih je dobila i moja kućna kancelarija 

Ovo moje lego opremanje stana po sistemu kocka po kocka ima svoju čar. Jedan tepih je okrenuo ovu sobu totalno u jedan boho stil kakav nisam planirala, a koji mi je legao u potpunosti. Već zamišljam jednu girly, prozračnu i produktivnu oazu u kojoj ću raditi redovan posao, ali i sve druge lepe DIY I enterijer stvari. Odlučila sam se takođe za tepih iz Galerije podova, a čim je još malo opremim pokazaću vam sve.

#4 Omiljeni kutak u kuhinji je dobio pojačanje

Šina ispod police u ovom kutku je bila predviđena od kako smo se uselili, ali je tek skoro došla na red za postavljanje. Naime, reč je o FINTORT šini iz Ikee i uz nju ne dolaze šrafići. Njih morate obezbediti sami. 

loft opremanje

#5 Spavaća soba je dobila zavese i svu moguću privatnost 

Odmah da vam kažem da nije nimalo povoljno imati krovne prozore, da ne spominjem i estetiku. No, čini mi se da ipak za pristojne novce i krovni prozor može da bude i praktičan i estetski lep. Mi smo to čini mi se, uspeli sa duo roletnama iz Veluxa. Jedan deo roletne skroz zamračuje sobu, dok drugi daje svu privatnost i ušuškanost. 

#6 I on kancelariju za trku ima

Ima, ali nisam sigurna da zaslužuje još da ugleda svetlost ovog etra. Za početak ima osnovno za svoje potrebe, a o estetici ćemo uskoro. 

Šta nam je sledeće? 

Verovatno kićenje za praznike i malecna pauza u opremanju dok ne oporavimo budžet posle venčanja i plaćanja poreza na imovinu dragoj državi. To može biti tema sama za sebe. Ali da ne mračim, dom smo ipak mi i naša porodica, prijatelji, a za lustere i opremanje celog lofta ćemo se strpiti.

I dalje sam vam redovna na Instagramu, kuckamo se tamo!