Kako je nastao blog Priče iz potkrovlja?

Kako je nastao blog Priče iz potkrovlja?

Mogu samo da kažem KONAČNO! Došao je i taj trenutak da pored niza velikih životnih odluka i otvaranja novih poglavlja otvorim i ovaj blogerski. Jeste da otvaram blog po drugi put u životu, ali ovaj je daleko važniji od svega što sam do sada radila jer heej, radim konačno nešto za sebe, za svoju dušu.

 Ali krenimo otpočetka, red je da vam se predstavim. 

Ko je Sharovska? 

Konačno svoj na svome, jer ova ista ja pre 5 godine nije znala gde je, u kom pravcu idu njene želje, težnje i ciljevi. A zapravo je sve mnogo jednostavno i bilo je sve vreme tu. No trnovito sam stigla do te spoznaje. Dugo sam odbijala pomisao da je pisanje ono što najbolje umem, kako god to bilo. Rešenje je ležalo samo u tome kako ga najbolje usmeriti i upotrebiti. 

Logo je za mene uradila Sonja, vlasnica Turtla Prints&Designs.

U momentu kada sam otpustila velike ambicije, žal za promenom karijere i prestankom bilo čega što me je nazivalo novinarom, upoznala sam sve prelepe aspekte korišćenja novih medija. Spojila sam Instagram, enterijer i ljubav prema pisanju. Moj redovni posao marketara nije daleko od toga. Ipak, dugo vremena sam osećala da mi treba nešto više, nešto moje. 

Odakle ljubav prema enterijeru? 

Sasvim spontano sam krenula da delim proces renoviranja stana u koji sam se uselila sa momkom. Renoviranje je trajalo tri godine. Išli smo polako, deo po deo, koliko su to finansije dozvoljavale. Sve to ostalo je zabeleženo na kvadratićima koji su ubrzo privukli toliko divne ljude da neke od njih mogu nazvati prijateljima. Posle 4 godine boravka u stančiću koji je napokon bio sređen, rešili smo da se preselimo u novi, mnogo veći. 

A to znači samo jedno, nova avantura dekorisanja i opremanja je predamnom, i ovog puta želim to da zabeležim i nešto opširnije, u krajnju ruku adekvatnije od par Instagram redova. Zbog toga…. 

Upoznajte Priče iz potkrovlja!

Ime bloga ne može više opisivati čime ću se baviti i o čemu ću pisati. Naše novo gnezdo je loft od 150 metara kvadratnih sa najdivnijim pogledom na Futoški park i staklenim zidom koji me je kupio čim sam kročila. I dalje se oporavljam od činjenice da mi je dnevna soba veličine starog stana. 

priče iz potkrovlja

Iako je kupovina stana samo bila okidač za nastanak ovog bloga, on će konačno poslužiti za godine i godine sakupljenog iskustva kada je u pitanju opremanje stana, ali i kada je reč o uzimanju stambenog kredita, plaćanja nameštaja na rate i svih drugih peripetija koje mogu da snađu ljudi koji se sa tim uhvate u koštac. 

Nadam se da će vam moji budući tekstovi biti inspirativni, ali pre svega korisni. Drago mi je što ćete biti deo ove moje avanture i što ćemo opet zajedno korak po korak od ovog prostora praviti dom. 

Iako možda živimo u Srbiji ili bilo gde u regionu, ne znači da od svoje kuće ne možemo napraviti dom i to po uzoru na sve one koje toliko pratimo na mrežama. 

Do sledećeg pisanja,