Moje DIY budget friendly devojačko veče

Moje DIY budget friendly devojačko veče

Kako organizovati devojačko veče u doba korone, kada kafići nisu baš zdravstveno najsigurniji i kada zbog svega drugo treba razumno trošiti novac? Rešenje je kućni DIY party i uspomene koje će zauvek biti tu u svakom kutku. 

Budući da smo se sa svadbom pozdravili mesecima ranije, odlučili smo se da venčanje pa i samo devojačko veče budu u krugu najbližih. Imam tu sreću da su moje najbliže osobe ujedno i moje sestre pa su samim tim svi korona protokoli ispoštovani. 

To što smo “iz iste kuće” iako realno ne živimo zajedno, nije me sprečilo da u svom stanu kreiram potpuni ugođaj za jednu ovakvu priliku. U nastavku možete pogledati šta sam sve to imala priliku da namestim i kako i vaše devojačko veče može biti DIY i preslatko.

Usput ću vam ostavljati i opise svake postavke, možda vam te informacije i cene posluže ako bi budete pravili nekom ovako nešto slično. 

#1 DIY Postavka stola za devojačko veče

Mlao je reći da sam imala sve što je bilo potrebno jer sam prethodnih godina zapravo kupovala krpe, salvete i stolnjake u fazonu TREBAĆE MI JEDNOM. Udarim jedan imaginarni aplauz sebi svaki put kad se tako nešto ispostavi. 

U mom slučaju su to bile i platnene salvete iz Ikee i držači za salvete iz Zara Home. Sitni detalji koje inače ne iznosite za svaki obrok su ti koji daju svečani šmek čitavoj postavci. Doduše, možda se naviknem na platnene salvete u svakodnevnom korišćenju. 

diy devojačko veče

Bukete sam to jutro pokupila na Limanskoj pijaci u Novom Sadu kao i zelene grane koje sam zapravo dobila na poklon od iste žene koja mi je prodala cveće. Veliko joj hvala. 🙂

Imala sam tri buketa prepuna poljskog jesenjeg cveća za 500 dinara, a final touch je bio ovaj Team Bride toper koji je prema mojoj želji napravio Studio Paperye koje možete potražiti na Instagramu. 

#2 DIY Backdrop postavka za slikanje 

Moram priznati da sam se osećala retko zadovoljno u kreiranju ove postavke. Sreću ću pripisati što sam imala sve stavke i elemente potrebne za ovako nešto. Štender inače stoji u ormanu. Ovaj beli materijal je deo gomile nekih ostataka koje imamo još iz perioda kada je pokojna baka šila svoju odeću. Inače sve koristim za kićenje jelke. Gajbice i svećice su kupljene takođe nekom pazničnom prilikom, a cveće je inače bilo na terasi. 

Baloni sa helijumom su oduvek bili višak na listi proslava jer zašto bismo pobogu davali tolike pare za nešto što apsolutno nema nikakvu svrhu.

Paa, svrha je u ovom poduhvatu pronađena. Kombinaciju rose/gold i belu sam kombinovala zajedno sa sjajnim Balloon Decor Store na Spensu u Novom Sadu. Moram priznati da su me 6 balona i toperi za fotkanje koštali oko 2500rsd. 

diy devojačko veče

#3 Koktel/Slatki sto – idealno za devojačko veče

Imati malo ali odabrano društvo ne znači mnogo uštedu na piću i hrani, štaviše, treba potrefiti svačije ukuse. Tada su kokteli najbolje rešenje. Brzinski recepti poput onih za Cuba libre, Đus votku, Špricer (jer ta smo generacija) i Bambus  pašu skoro svima. 

Slatkiši su došli kao poklon od mojih sestara. I to je bila čarobna poptuno čokoladasto čokoladna torta iz Slatkog dana, zajedno sa eklerima punjenim kremom od pistaća. Dovoljno da nam ne treba ništa vše, pa čak ni neka golema žurka. 

#4 Slaniši 

Hm, dobro je imati Lidl u gradu? Na stranu sve, peciva iz Lidla su zaista nešto što čuva vaš budžet, preukusno je i idealno za svako proslavu. Osim klasičnih plata sa raznim mesom, sirevima i voćem, iz Lidla sam uzela i Feta pufs. 

#5 Cozy vibe i svetla 

Izvadite sve lampe i cvećice i svaki prostor automatski postaje divno ušuškano mesto za dobru atmosferu i nešto intimnije druženje u kojem dobar razgovor preovladava.

Kako je žurka ipak bila u stanu, lumperaj je dao mesta retrospekciji pa i iznenadnoj poseti mladoženje pa je druženje postalo podsećanje na baš sve lepe životne momente iz perioda kada nismo bili zajedno. 

diy devojačko veče

Poenta je da vam ne treba uvek iznamljivanje vile, skupa dekoracija, fotograf i ketering. Nekada je dovoljno da zavirite na Pinterest, u svoje fioke i potražite inspiraciju oko vas i u ljudima koji vas okružuju. 

Neko nepisano pravilo možda jeste da kuma sprema devojačko veče u saradnji sa ostalima, ja sam u svom slučaju od kuma preuzela tu ulogu i zajedno sa sestrama osmislila svaki detalj. Zadovoljstvo je zbog toga bilo još veće. Uostalom, fotografije sve govore. Bilo je ovo jedno predivno DIY devojačko veče.