Loft update: Prvi mesec u novom stanu

Loft update: Prvi mesec u novom stanu

Dok vam pišem ovaj tekst, blog i dalje zvanično nije objavljen, ali u meni je toliko emocija koje su jednostavno morale da pobegnu u ove redove. Ne zamerite. 

Oko i mene i dalje sve odzvanja, a osećaj je takav da svakog momenta očekujem da mi neko kaže kako se vraćamo kući. Kući, u naš maleni ušuškani stančić gde je sve naše, prepuno uspomena, slavljenja i voljenja. 

Seta me uhvati dok gledam u ove nove zidove. Prazni su i hladni. Oni mi ne govore ništa osim da budem strpljiva. Dok se iznova učim strpljenju, na koncu se radujem što imamo prostor u kojem konačno može da se diše! Kontradiktorno, znam, ali to je borba. 

Budući da će opremanje stana potrajati, rešila sam da vam napravim mali mesečni update sa fotografijama i spiskom stvari koje smo kupili. Verujem da će vam mnoga rešenja biti korisna, a postavke inspirativne.

Gde smo sada i kako opremanje napreduje? 

#1 Kuhinja 

Kuhinja je jedina kompletirana, ali nju smo počeli da planiramo još dok smo bili u starom stanu. U posebnom tekstu ću vam detaljnije opisati sve faze od ideje do realizacije, kupovine tehnike, detalja i rasvete. 

loft update

#2 Kupatilo

Kupatila smo takođe delimično opremili. Nedostaju ogledala, rasveta kao i stakleni paravan za tuš kabinu. Tu smo na dobrom putu da i to rešimo. Ako me pratite na Instagramu, sigurno ću tamo taj momenat prvo zabeležiti. Celu priču sa kupatilima ću takođe podeliti u posebnom tekstu budući da je svako od njih drugačije i ima drugačiju namenu prema potrebama porodice. 

 #3 Dnevna soba 

Terasa i dnevna soba – najveće blago ovog stana su prostorije kojima bih sada odmah poklonila svu pažnju, budžet i sve ostalo, ali i one će da čekaju svoj red. Ključna stvar koju bismo morali da rešimo do sledećeg leta jeste termalna zavesa za stakleni zid. Nažalost, uz sve prednosti, sedeti u periodu između 14h i 18h u dnevnoj sobi je mučenje i malo je reći da sam nabacila solidnu boju samo sedeći na kauču. 

#4 Garderober & Vešernica 

Ove dve prostorije su dobile po deo velikog garderobera iz starog stana. Imali smo sreće sto je Ikein PAX garderober odličan u smislu da ga možete sklapati i rasklapati onako kako vam odgovara. Ja sam tako jedan deo smestila u vešeraj i tamo poslagala posteljinu, peškire, krpe i sve drugo za kuću. Jedan uži deo ormana mi je odlično poslužio za sredstva za čišćenje, metle i kante. 

Njegovo visočanstvo walk-in garderober trenutno ima improvizovana tri dela polica i jedan štender. Inače ima ogroman potencijal i taman prostora da na svakom zidu osvane neka polica po meri. Do tog momenta, mislim da će nas služiti i ova kombinacija. Imali smo sreće da smo naišli na stolara koji nam je za 80e rasklopio i sklopio orman onako kako smo zamislili i to bez upustva. Ne znam koliko bi nama trebalo da smo se sami upustili u tu avanturu. 

#5 Terasa 

Terasa je dobila garnituru za sedenje i jesenje ruho u vidu hrizantema. I ovo zaslužuje poseban tekst gde ću vam opisati celokupno iskustvo mog pokušaja da očuvam jesenje ruže. Garnitura se pokazala kao izuzetno udobna i laka za manevrisanje po celoj terasi. 

Dočekali smo i prve kiše pa nam je značilo to što se sve lako pomera. Jednom se desilo da nismo na vreme pomerili fotelje i trosed. Štete nije bilo, a jastuci uopšte nisu upili vodu tako da od nas ova jysk garnitura ima sve preporuke. Vetar i kiša su poprilično osetni i česti gosti na terasi tako da ozbiljno razmatramo zastakljivanje dela terase ili tendu koja bi donekle spasila terasu od kiše. Još jedan projekat u najavi.

U susret oktobru

Lista nam je sve duža kako iskušavamo življenje u ovakvom prostoru. Naravno svesni smo da ni sam investitor zgrade nije mogao neke stvari da predvidi jer ne zna kakve su individualne potrebe ljudi koji će stan kupiti. Iako nas čeka još dosta ulaganja, rešili smo da idemo u rešavanje onih stvari za koje se prvo javi potreba. 

Nadam se da vam se dopada ova moja mala update edicija. Čeka nas venčanje i sve oko toga pa će kupovina sitnica za dnevnu sobu poput tepiha i rasvete sačekati da se sve oko venčanja slegne. 

Čitamo se opet!